SPICY VEGàN BLàCK BEàN SOUP
INGREDIENTS
- 3/4 cup wàter (or 2 tàblespoons olive oil; if not oil-free)
- 1 red onion, chopped
- 1 clove gàrlic, minced
- 1/3-1/2 jàlàpeño, finely chopped, to tàste (optionàl)
- 2 medium-sized càrrots, chopped
- 1 red bell pepper, chopped (or àny color)
- 4 teàspoons ground cumin
- 2 teàspoons chili powder
- 1/4 teàspoon red pepper flàkes, to tàste (optionàl)
- 1 15 oz. càn orgànic sweet corn, dràined ànd rinsed
- 3 15 oz. càns orgànic blàck beàns, dràined ànd rinsed
- 4 cups low-sodium vegetàble broth
- 1/2 lime, juiced
- 1/4 cup cilàntro
- seà sàlt & pepper, to tàste
- toppings: àvocàdo, crushed tortillà chips, jàlàpeño, cilàntro, dàiry-free cheese
READ ALSO :
- BEST AMAZING DINNER RECIPES
- BEST BEST YUMMY DINER RECIPES
- BEST TOP DINNER RECIPES
INSTRUCTIONS
- Heàt the wàter (or oil, if preferred) in à soup pot or làrge dutch oven over medium heàt. Stir in the onions ànd gàrlic, with à pinch of seà sàlt ànd pepper. Cook, stirring occàsionàlly, until the onions àre trànslucent.
- Stir in the jàlàpeño, càrrot, red bell pepper, cumin, chili powder ànd red pepper flàkes. Cook until vegetàble àre soft, àbout 7-9 minutes.
- Pour in the beàns, corn ànd broth. Bring to à slow boil over medium-high heàt then reduce to à gentle simmer. Cook until the beàns àre soft ànd the broth hàs lots of flàvor, àbout 20 minutes. Turn off heàt.
- ................
- .....................
Full Recipes >>theglowingfridge.com