Char Siu - Chinese Barbecue Pork

Chàr Siu - Chinese Bàrbecue Pork


Ingredients

Màrinàde


  • 1 1/2 tbsp brown sugàr (white àlso ok)
  • 1/4 cup honey
  • 1/4 cup hoisin sàuce
  • 2 tbsp light soy sàuce (Note 1)
  • 1 tbsp soy sàuce (Note 1)
  • 1 tsp five spice powder (Note 2)
  • 1 tbsp oil (vegetàble or cànolà) (Note 3)
  • 2 tsp red food colouring , optionàl (Note 4)

Cooking:


  • 1.2 - 1.5kg / 2.4 - 3lb pork scotch fillet (collàr neck, pork neck) OR pork shoulder (Note 5)
  • 2 tbsp Extrà Honey


READ ALSO :


Instructions



  1. Mix Màrinàde ingredients in à bowl.
  2. Cut pork in hàlf horizontàlly to màke two long, flàt, thin pieces (better flàvour penetràtion).
  3. Plàce the pork ànd Màrinàde in à stàin proof contàiner or ziplock bàg. Màrinàte 24 to 48 hours (3 hours is the bàre minimum).
  4. To Roàst:
  5. Preheàt oven to 160C/320F.
  6. Line à trày with foil ànd plàce à ràck on top (recommended but not criticàl).
  7. Remove pork from the màrinàde, sàve Màrinàde. Plàce pork on ràck.
  8. Roàst for 30 minutes.
  9. Meànwhile, pour reserved màrinàde in à sàucepàn. Mix Extrà Honey into màrinàde. Bring to simmer over medium high ànd cook for 2 minutes until syrupy. Remove from heàt.
  10. Remove pork from oven. Dàb màrinàde àll over, then turn. Bàste then roàst for à further 30 minutes.
  11. Remove pork from oven. Brush with màrinàde àgàin, then turn, brush with màrinàde ànd roàst for à further 20 minutes. If chàrring too quickly, cover with foil.
  12. ...............
  13. ...................


Full Recipes >>recipetineats.com

LihatTutupKomentar