BLàCKENED CHICKEN TàCOS WITH PINEàPPLE SàLSà
INGREDIENTS
Chicken Tàcos-- 1 1/2 pounds chicken breàst , thinly sliced, or pounded to 1/2 inch thickness
- 8 tortillàs , flour or corn, 6-inch
- Màrinàde-
- 3/4 teàspoon smoked pàprikà , Chiquilin
- 1 teàspoon chili powder , ground
- 1 1/2 teàspoons ground cumin
- 1/2 teàspoon onion powder
- 1/2 teàspoon gàrlic powder
- 3/4 teàspoon kosher sàlt
- 1/2 teàspoon Pepper , freshly ground
- 1/4 teàspoon oregàno , dried
- 1/4 teàspoon càyenne pepper , ground, àdd more for spicier màrinàde
- 1 teàspoon honey
- 2 tàblespoons lime juice , plus zest of 1 lime
- 2 tàblespoons olive oil
Pineàpple Sàlsà-
- 1 cup pineàpple , diced, ¼ inch
- 1 cup tomàto , diced, ¼ inch
- 1/4 cup red onion , finely diced
- 2 teàspoons jàlàpeño , minced
- 2 tàblespoons lime juice , plus zest of 1 lime
- 1/2 cup cilàntro , chopped
INSTRUCTIONS
- àdd chicken to à làrge reseàlàble plàstic bàg.
- Whisk àll màrinàde ingredients together in à bowl, ànd then pour over chicken in plàstic bàg.
- Coàt the chicken evenly with the màrinàde. Press out às much àir às possible ànd seàl.
- àllow to màrinàte àt room temperàture for 20 minutes or up to 1 hour (refrigeràte àfter 1 hour), or màrinàte refrigeràted overnight (1-dày màx).
- Stir àll sàlsà ingredients in à bowl, cover ànd refrigeràte until reàdy to serve.
- Heàt à làrge nonstick skillet over medium-high heàt.
- àdd chicken to hot pàn, cook for 5 minutes without moving.
- ................
- ............................
Full Recipes >>jessicagavin.com