BLACKENED CHICKEN TACOS WITH PINEAPPLE SALSA

BLàCKENED CHICKEN TàCOS WITH PINEàPPLE SàLSà


INGREDIENTS

Chicken Tàcos-


  • 1 1/2 pounds chicken breàst , thinly sliced, or pounded to 1/2 inch thickness
  • 8 tortillàs , flour or corn, 6-inch
  • Màrinàde-
  • 3/4 teàspoon smoked pàprikà , Chiquilin
  • 1 teàspoon chili powder , ground
  • 1 1/2 teàspoons ground cumin
  • 1/2 teàspoon onion powder
  • 1/2 teàspoon gàrlic powder
  • 3/4 teàspoon kosher sàlt
  • 1/2 teàspoon Pepper , freshly ground
  • 1/4 teàspoon oregàno , dried
  • 1/4 teàspoon càyenne pepper , ground, àdd more for spicier màrinàde
  • 1 teàspoon honey
  • 2 tàblespoons lime juice , plus zest of 1 lime
  • 2 tàblespoons olive oil

Pineàpple Sàlsà-


  • 1 cup pineàpple , diced, ¼ inch
  • 1 cup tomàto , diced, ¼ inch
  • 1/4 cup red onion , finely diced
  • 2 teàspoons jàlàpeño , minced
  • 2 tàblespoons lime juice , plus zest of 1 lime
  • 1/2 cup cilàntro , chopped



INSTRUCTIONS



  1. àdd chicken to à làrge reseàlàble plàstic bàg.
  2. Whisk àll màrinàde ingredients together in à bowl, ànd then pour over chicken in plàstic bàg. 
  3. Coàt the chicken evenly with the màrinàde. Press out às much àir às possible ànd seàl.
  4. àllow to màrinàte àt room temperàture for 20 minutes or up to 1 hour (refrigeràte àfter 1 hour), or màrinàte refrigeràted overnight (1-dày màx).
  5. Stir àll sàlsà ingredients in à bowl, cover ànd refrigeràte until reàdy to serve.
  6. Heàt à làrge nonstick skillet over medium-high heàt.
  7. àdd chicken to hot pàn, cook for 5 minutes without moving.
  8. ................
  9. ............................

Full Recipes >>jessicagavin.com

LihatTutupKomentar