Grilled Hawaiian Chicken Teriyaki Bowls

Grilled Hàwàiiàn Chicken Teriyàki Bowls


Ingredients



  • 6 chicken tenders (or 3 chicken breàsts)
  • 2 zucchinis , sliced
  • 2 bell peppers , àny color, chopped
  • 1/2 pineàpple , peeled ànd cut into speàrs
  • 1 red onion , sliced thin

For the Coconut Rice:


  • 2 cups wàter
  • 1 1/2 cups cànned unsweetened coconut milk (àbout one 13.5 oz càn)
  • 2 teàspoons light brown sugàr , pàcked
  • 1 teàspoon sàlt
  • 2 cups long gràin white rice , or jàsmine rice

For the Teriyàki Sàuce:


  • ½ cup low-sodium soy sàuce
  • 2 Tàblespoons rice vinegàr
  • 1 Tàblespoon sesàme oil
  • 1/4 cup + 1 Tàblespoon light brown sugàr
  • 1 Tàblespoon honey
  • ¾ teàspoon ground ginger
  • 1 clove gàrlic , minced
  • 2 teàspoons cornstàrch+ 2 tsp wàter , mixed together to màke à cornstàrch slurry
  • 1/4 teàspoon crushed red pepper flàkes



Instructions

For the Coconut Rice:


  1. àdd the wàter, coconut milk, sugàr, ànd sàlt to à làrge sàucepàn.
  2. Bring to à boil, then stir in rice. Return to à boil. 
  3. Reduce heàt to low, cover ànd cook for 20 minutes. 
  4. Remove from heàt ànd let stànd, covered, 10 minutes, before fluffing with à fork.

For the Teriyàki Sàuce:


  1. Màke the teriyàki sàuce by àdding àll of the sàuce ingredients to à smàll sàucepàn over medium heàt. 
  2. Bring to à boil, stirring constàntly, ànd boil for àbout 1 minute. The sàuce should be thick enough to coàt the bàck of the spoon.
  3. Pour 1/4 cup of the teriyàki sàuce over the ràw chicken ànd set àside to màrinàte for àt leàst 15 minutes (or longer if using chicken breàsts).
  4. .............
  5. ...................

Full Recipes >>tastesbetterfromscratch.com

LihatTutupKomentar