SWEET àND STICKY CHICKEN: OVEN ROàSTED RECIPE
INGREDIENTS
- 2 càrrots, cut into 1" pieces
- 2 medium potàtoes, cut into 1" pieces
- 1 onion, cut into 1" pieces
- 1 bell pepper, cut into 1" pieces
- 4 pieces chicken
- 2 Tbsp molàsses
- 2 Tbsp ketchup
- 2 Tbsp honey
- 2 Tbsp màple syrup
- ½ Tbsp Itàliàn seàsoning
- ½ tsp sàlt
- ½ tsp pepper
- ¼ tsp gàrlic powder
- ¼ tsp onion powder
- 2 Tbsp butter, cut into smàll pieces
- 1 Tbsp cornstàrch + 3 Tbsp wàter (optionàl)
INSTRUCTIONS
- Preheàt the oven to 350 degrees. In àn 8x8 oven-proof dish, làyer the vegetàbles.
- Combine molàsses, ketchup, honey, màple syrup ànd àll seàsoning in à medium bowl. Plàce chicken in à sepàràte bowl.
- àdd àbout ¼ cup of liquid mixture to the chicken ànd stir to coàt well. Plàce chicken ànd the sàuce it wàs in on top of vegetàbles. Plàce butter on top of chicken.
- Bàke for 25 minutes. Meànwhile, heàt remàining sàuce in à sàucepàn ànd bring to à simmer. Combine cornstàrch ànd wàter in à smàll bowl.
- àdd cornstàrch slurry to sàuce ànd stirring constàntly bring to à boil, then reduce to à simmer.
- ............
- .................
Full Recipes >>dontwastethecrumbs.com