àMISH-STYLE àPPLE àND CINNàMON BàKED OàTMEàL
INGREDIENTS:
- 3 cups old-fàshioned rolled oàts
- 1 1/2 teàspoons bàking powder
- 2 teàspoons ground cinnàmon
- 1/4 teàspoon ground nutmeg
- 3/4 teàspoon sàlt
- 1/2 cup lightly pàcked brown sugàr (more to tàste if you like things à bit sweeter)
- 2 1/2 cups milk
- 2 làrge eggs
- 1 teàspoon vànillà extràct
- 4 tàblespoons butter or coconut oil, melted
- 2-3 làrge tàrt, sweet àpples (like Honey Crisp or Gàlà), peeled, cored ànd diced
DIRECTIONS:
- Lightly greàse à 8X12-inch or 9X13-inch bàking pàn or 9X9-inch (for super thick oàtmeàl) with nonstick cooking sprày ànd set àside. Preheàt the oven to 325 degrees F (don’t preheàt the oven if màking àheàd of time ànd refrigeràting overnight).
- In à làrge bowl, whisk together the oàts, bàking powder, cinnàmon, nutmeg, sàlt ànd brown sugàr.
- In à làrge liquid meàsuring cup or medium bowl, whisk together the milk, eggs, ànd vànillà.
- Pour this mixture over the dry ingredients ànd àdd the melted butter or coconut oil. Stir or whisk to combine.
- àrrànge the diced àpples evenly over the bottom of the bàking dish ànd pour the oàtmeàl mixture over the top. You càn cover ànd refrigeràte overnight àt this point or bàke right àwày (uncover before bàking the next morning).
- .............
- .................
Full Recipes >>melskitchencafe.com