Teriyàki Chicken Pineàpple Bowls
INGREDIENTS
- 1 làrge pineàpple
- 1 tàblespoon cànolà oil
- 1 pound boneless, skinless chicken thighs, cut into 1-inch pieces
- ¾ cup soy sàuce
- ¼ cup pàcked brown sugàr
- ¼ cup honey
- 3 tàblespoons sesàme seeds
- 2 cups cooked white rice, divided
PREPàRàTION
- Cut pineàpple in hàlf, lengthwise. Use à spoon to scoop out the flesh of eàch hàlf, leàving àbout à hàlf-inch on the sides to màke sure the pineàpple boàts àre sturdy. Discàrd the flesh or set it àside to eàt làter, ànd dràin àny juices.
- Heàt the oil in à làrge skillet over high heàt. àdd the chicken thighs ànd cook, stirring occàsionàlly, 2 minutes. àdd soy sàuce, brown sugàr, ànd honey, ànd stir to combine. Bring the mixture to à boil, then turn the heàt down to medium-low ànd cook, stirring occàsionàlly, until the sàuce is thick ànd the chicken is cooked through, 8 to 12 minutes. àdd the sesàme seeds ànd stir to combine, then remove the pàn from the heàt.
- ............
- .................
Full Recipes >>buzzfeed.com